Hei ♥
Nå nærmer det seg veldig den store dagen! Julegavene ligger klare, men huset trenger fortsatt mye stell... Jeg ser at den ene etter den andre har huset ferdig vasket og pyntet til jul, men ikke jeg nei! Tror det blir fin jul likevel, for når dagen er her så er nok det meste på stell her også ♥
I dag har vi latt rot være rot og heller laget litt julegodt ♥ Sukkerflesk er veldig enkelt og lage og veldig godt! Her skal dere få oppskrift av meg, så kan dere prøve selv ♥
Viser dere et bilde fra i fjor fordi dagens sukkerflesk ikke er ferdige enda. Formen med massen står til avkjøling i kjøleskapet og er klar i morgen. Da skal vi stikke ut hjerter og stjerner ♥ Viser dere bilde senere ♥
Sukkerflesk
3 pakker Gelatin (12 plater i hver pakke)
2 dl vann til gelatin-blanding.
1 kg sukker
3,5 dl vann til sukkerblandingen
½ flaske essens. Annanas,
bringebær eller sitron. ( fås kjøpt på apoteket) Sitron essens har de også i
butikken.
Konditorfarge, du velger selv farge. Jeg har brukt rød,
gul og grønn.
1.
Gelatinene bløtes opp i 2 dl kaldt vann (minst 5
min).
2.
1 kg sukker og 3,5 dl vann blandes opp i en
kjele. Varm forsiktig opp vann og sukkerblandingen mens du rører i gryta.
Blandingen må ikke bli for varm og heller ikke koke. Men sukkeret skal løses
opp. ( ser da ut som en gråaktig masse og det «skraper» ikke når du rører. Ta
så kjelen av plata.
3.
Varm forsiktig opp gelatin og vann blandingen
mens du rører i den. Ta blandingen av plata når gelatinen er helt oppløst.
4.
Hell oppløst gelatin blanding opp i
sukkerblanding mens du rører. Hell deretter i ca. ½ flaske essens i blandingen.
5.
Ta 4 dl av blandingen i en bolle og bland i
konditorfarge (for eksempel rød) til du har den fargen du ønsker. Hell denne
blandingen i formen du gjorde klar i tidligere. Pass på at hele bunnen dekkes.
Sett den så i kjøleskapet.
6.
Ta 4 dl av den resterende blandingen over i en
liten kjele og bland i konditorfarge (for eksempel gul). Det er viktig at denne
blandingen ikke stivner, så sett den i nærheten av varmen og dekk til så den
holder seg lunka.
7.
Resten av blandingen skal nå vispes med
mixmaster i flere minutter. Den skal vispes til den har blitt helt hvit og det
har blitt minst 3 ganger så mye av den.
8.
Når det hvite er ferdig pisket er som regel det
første (røde) laget stivt nok i formen. Kjenn med fingeren, hvis den «henger»
litt igjen, ser ut som snerk på toppen, så er blandingen stiv nok. Hell nå den hvite blandingen over det første
laget og bre det godt utover. Sett den i
kjøleskapet igjen.
9.
når det hvite laget er stivt nok(ca. 5 min). så
helles den siste blandingen(gule) over det hvite. Så settes den inn i kjøleskapet igjen.
10.
La formen stå i kjøleskapet til alt er helt
stivt. Lurt å la den stå natten over.
11.
Hell litt sukker over den stivnede blandingen og
fordel det utover. Løsne hele blandingen fra bakepapiret og snu den over med
andre siden opp. Sukre denne siden og fordel utover.
12.
Stikk nå ut med små pepperkakeformer. For
eksempel hjerter eller stjerner. Rull
hvert hjerte eller stjerne i sukker etter hvert som de blir stukket ut. Det blir rester når du har stukket ut former,
dette klipper du opp og ruller i sukker på samme måte. Har du ikke former kan du klippe opp hele
blandingen. Klipp det da i den størrelsen du ønsker.
Lykke til ♥
TAKK FOR TIPSE DI SÅG VELDIG GODE UT FIN KVELD TIL DEG
SvarSlettKLEM ELI:)
Å det så godt ut:) Dette må jeg prøve ut:) God 3 søndag i advent til dere:)
SvarSlettklem Mari
Hei
SvarSlettDette såg godt ut ja.
Glem ikke spare litt til jul da ;)
klem aina
Ser veldig gode ut :)
SvarSlettda er de i kjøla.. gleder oss veldig til i morgen da vi skal stikke de ut og smake...
SvarSlettHar prøvd meg på disse 2 ganger, men de blir veldig våte etter at jeg har lagt de i boks..noen tips for å unngå dette?
SvarSlettMindre vann hjelper eller mere gelatin
SlettMindre vann hjelper
SvarSlett